Обявиха конкурс за доизграждането на ИПК "Родина"

Националната агенция по приходите (НАП) търси изпълнител за строително-монтажни работи за сградата на Издателско-полиграфическия комплекс "Родина", съобщиха в понеделник от Главната данъчна дирекция (ГДД), която заедно с Националния осигурителен институт става част от НАП.

Желаещите да се включат в конкурса трябва да подадат документи до 18 март 2005 г.

Сградата на ИПК "Родина" е изработена в груб строеж, изпълнени са частично някои довършителни работи, но никога не е въвеждана в експлоатация, допълват от ГДД. Тя се състои от двуетажна част с два сутерена и високи тела - на 9 и 15 етажа.

Грубият строеж на сградата е изпълнен почти изцяло, като двете високи тела са с по-висока степен на завършеност.

Проектът по завършване на строителството предвижда саниране, частично усилване на съществуващи конструктивни елементи.

Част от сградата и подземните гаражи към нея ще се изпълнят по нов проект. Предвидено е да се монтират отоплителни, вентилационни и климатични инсталации за сградата, структурни кабелни системи за около 2400 работни места, вътрешни електрически и ВиК инсталации, както и външни и площадкови връзки за тези инсталации.

Новата сграда ще поеме обслужването на социално-осигурителните и данъчни задължения на всички граждани и фирми от София. Завършването на сградата на ИПК "Родина" ще позволи новата приходна администрация да предложи значително по-удобно обслужване на своите клиенти, се посочва в съобщението.

Предвижда се да се изградят два салона за обслужване и да се въведе електронна система за управление на опашките. Проектът на довършителните работи включва и изграждането на допълнителни зали за срещи с данъкоплатците и осигурителите. Там посетителите на приходната администрация ще получават консултации и помощ при попълване на документи.

Очаква се ремонтните дейности по сградата да завършат до края на 2006 г.

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?