Очакват се бури и градушки

Очакват се бури и градушки
В понеделник на много места в страната се очакват обилни дъждове и градушки. По-значителни като количества ще са валежите в западната половина от страната- 20-25 л/кв.м, съобщи бТВ.
 
Жълт код за обилни валежи и бури е обявен за 13 области на страната. Предупреждението е в сила за областите Видин, Враца, Монтана, София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково.
 
До края на седмицата времето ще остане неустойчиво. През повечето дни ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури. Очакват се и градушки.
 
Най-голяма вероятност за по-интензивни и значителни по количество валежи има в четвъртък, на места, главно в Западна и Централна България. Временно затихване на явленията, в повечето райони, ще има след полунощ и в ранните сутрешни часове, когато и облачността временно ще се разкъсва. Вятърът ще се задържи предимно от североизток, слаб до умерен; във вторник за кратко ще бъде от северозапад.
 
Преобладаващите максимални температури ще са между 20° и 25°, малко по-високи в сряда. Минималните ще са най-често между 10° и 15°.
Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?