Официално посещение на Симеон в Унгария

Премиерът Симеон Сакскобургготски пристигна в неделя следобед на официално посещение в Унгария по покана на унгарския си колега Петер Медеши, предаде БТА.

В програмата на Симеон за първия ден е предвидена само официална вечеря в негова чест, давана от Медеши. Шефката на правителствената пресслужба Цветелина Узунова обаче съобщи, че по време на вечерята ще се проведат първите разговори между двамата премиери.

В понеделник сутринта Сакскобургготски ще се срещне с журналисти от шестте най-популярни унгарски медии. По-късно през деня предстоят пленарните разговори между двете делегации, както и срещи на Симеон с президента на Унгария Ференц Мадъл и с председателя на парламента Каталин Сили.

По време на посещението се предвижда подписване на политическа декларация за приятелство и сътрудничество между България и Унгария, която отразявала новите реалности и променените външнополитически приоритети на двете страни.

В състава на българската делегация е вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев. Още в неделя вечерта той ще се срещне с представители на българската общност в Будапеща, където е учил.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?