Огнян Герджиков оглавява законодателния съвет към шефа на парламента

Димитър Главчев представя новия председател на Консултативния съвет по законодателство

Председателят на 39-ото Народно събрание и професор по гражданско и търговско право в СУ "Св. Климент Охридски" Огнян Герджиков, който бе и служебен премиер на президента Румен Радев, оглави Консултативния съвет по законодателство към председателя на 44-ия парламент Димитър Главчев.

Главчев обяви, че е доволен от създаването на този съвет и уточни, че членовете му, които се предвижда да бъдат 22-ма, ще получават заплащане след извършена работа, т.е. след прегледани законопроекти.

Съветът ще има консултативен характер и по предложение на Герджиков в него ще участват проф. Васил Мръчков, който председателства първия такъв съвет и сега е поканен за зам.-председател, проф. Анелия Мингова, която е била депутат от НДСВ и председател на правната комисия в 39-ия парламент, както и проф. Валери Димитров, който също е бил депутат от НДСВ и председател на икономическата комисия в същото Народно събрание. В съвета са поканени още деканът на Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Сашо Пенов, проф. Екатерина Матеева и адвокат Даниела Доковска, които също преподават във факултета.

"С известно съжаление не включих имената на Янаки Стоилов и Мишо Миков, за да не се политизира този съвет", обясни проф. Герджиков. В отговор на въпрос на журналисти за работата на парламента той обясни, че българското Народно събрание е рекордьор по законодателни инициативи.

Споделяне

Още от България