Ограничения за движението на тирове по магистралите

Сн.Архив

На 30 декември и 3 януари се ограничава движението на камионите с тегло над 12 т по магистралите и най-натоваренитe пътища. Това съобщиха на агенцията "Пътна инфраструктура".

Ограничението в последния работен ден от 2015 г., преди четирите почивни дни за Нова година, е между 16 и 20 часа, а в последния ден от почивните празнични дни 3 януари - от 14 до 20 часа.

Целта е да се повиши безопасността при пътуване и да се увеличи пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Очаква се интензивно движение на изходите на София, по магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и пътя София-Кулата.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Ограничението не важи за автомобили, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

За повишаване на безопасността на движението при засиления трафик през Владая на 30 декември от 12 до 16.30 часа и на 31 декември от 8 до 14 часа ще има две ленти за движение в посока София-Перник на пътя I-1 /Е-79/.

В края на четирите почивни дни на 3 януари от 10 до 16.30 часа, в светлата част от денонощието, ще има две ленти в посока Перник-София на пътя Е-79 след бензиностанцията "Лукойл" до пункта на "Пътна полиция" при Владая.

Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала "Люлин".

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?