Охранителите на "Ескейп" с отнет лиценз

Отнет е лицензът на фирмата, която охранява дискотека "Ескейп". Това съобщи заместник-директорът на Национална служба "Полиция" полк. Павлин Димитров по Би Ти Ви. Той поясни, че лицензът е взет след проверка фирмата след побоя и стрелбата в заведението между босове на групировки и гардовете в нощта срещу миналия петък.

Тогава по информация на МВР се биха гардовете на Антон Милтенов-Клюна и Красимир Маринов-Маргина. По същото време в заведението бяха Константин Димитров-Самоковеца, Дмитрий Минев-Руснака, както и Йордан Гиздов.

Управителят на "Сага секюрити" пръв подава сигнала в МВР за стрелба в заведението. След побоя и стрелбата босовете и гардовете им обаче се измъкнаха през задния вход, а МВР съобщи, че в началото охраната на дискотеката е отказала съдействие на полицията.

На другия ден 50 души бяха извикани на разпит в СДВР. Сред тях бяха Маргина, Самоковеца, Руснака и Клюна. От ръцете на всички бяха взети натривки, за да се установи кой е стрелял. Единствено Гиздов, който е и с мярка за неотклонение " домашен арест" все още не се е появил в полицията и е обявен за издирване.

След стрелбата МВР обяви, че започва проверка на дискотеката и охранителната фирма.

Законът е категоричен, че граждани с огнестрелно оръжие нямат право да посещават питейни и увеселителни заведения, каза днес полк. Димитров. Той поясни, че при подобно нарушение за собственика на заведението се издава наказателно постановление със санкция от 50 до 200 лева.

По данни на полицията 165 000 къси цеви са раздадени в охранителните фирми. Според полк. Димитров това не е нормално. Той обясни, че разпоредбата за притежание на оръжие ще бъде прилагана по-строго и ще се преразглежда необходимостта на лицата от даденото разрешително.

Зам. шефът на полицията съобщи още, че до няколко дни ще бъде проведена среща с частните охранителни фирми.

В ръцете на кметовете и общинските съвети е лицензът за търговска дейност, кметът определя режима на работното време и ограниченията за заведението, добави полк. Димитров.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?