Опасна маркировка на столичен булевард води до произшествия

Сн. Нова телевизия

Опасна маркировка и мантинела на столичния булевард "Никола Мушанов" при отклонението за болница "Надежда" често води до произшествия на пътното платно.

Не са рядкост и инцидентите, пре които автомобилите се обръщат по таван.

Причината - булевардът се стеснява неочаквано за шофьорите, а хоризонтална маркировка свършва в бетонна мантинела, скосена като трамплин. Преградното съоръжение не е обозначено със знак.

Актьорът Васил Кожухаров е един от потърпевшите. Той разказа за инцидента пред Нова телевизия и призова властите за решаването на проблема.

Кожухаров шофирал около 100 метра на две гуми на опасния участък. За малко е щял да влезе в намиращата се наблизо бензиностанция.

"Имахме две възможности - да се пързаляме на десните врати на джипа, или да се търкаляме през бензиностанцията. Спаси ни това, че аз инстинктивно контрирах колата и тя си "стъпи" на гумите. Но откъснатото ляво колело ни завлече и се пързаляхме чак до след бензиностанцията", каза Васил Кожухаров.

"Спазвам правилата. В мъгла единственият ориентир е линията. А тя ме води в бетона", допълни той.

"Многократно обезопасяваме тази скосена колона. Може би ще предложа на "Транспортна инфраструктура" гъбките на бул. "Константин Величков" да бъдат поне до светофара, за да може хората от по-рано да разбират, че се променя линията на движението на пътя", каза Иван Чакъров, кмет на район "Красна поляна".

Споделяне

Още от България