Опасна маркировка на столичен булевард води до произшествия

Сн. Нова телевизия

Опасна маркировка и мантинела на столичния булевард "Никола Мушанов" при отклонението за болница "Надежда" често води до произшествия на пътното платно.

Не са рядкост и инцидентите, пре които автомобилите се обръщат по таван.

Причината - булевардът се стеснява неочаквано за шофьорите, а хоризонтална маркировка свършва в бетонна мантинела, скосена като трамплин. Преградното съоръжение не е обозначено със знак.

Актьорът Васил Кожухаров е един от потърпевшите. Той разказа за инцидента пред Нова телевизия и призова властите за решаването на проблема.

Кожухаров шофирал около 100 метра на две гуми на опасния участък. За малко е щял да влезе в намиращата се наблизо бензиностанция.

"Имахме две възможности - да се пързаляме на десните врати на джипа, или да се търкаляме през бензиностанцията. Спаси ни това, че аз инстинктивно контрирах колата и тя си "стъпи" на гумите. Но откъснатото ляво колело ни завлече и се пързаляхме чак до след бензиностанцията", каза Васил Кожухаров.

"Спазвам правилата. В мъгла единственият ориентир е линията. А тя ме води в бетона", допълни той.

"Многократно обезопасяваме тази скосена колона. Може би ще предложа на "Транспортна инфраструктура" гъбките на бул. "Константин Величков" да бъдат поне до светофара, за да може хората от по-рано да разбират, че се променя линията на движението на пътя", каза Иван Чакъров, кмет на район "Красна поляна".

Споделяне

Още от България

Трябва ли да се приеме гласуване по пощата и видеонаблюдение в секциите?