Опел и Пежо-Ситроен преговарят за сливане

Опел - финансово затруднената дъщерна компания на американския концерн Дженерал мотърс и френският автомобилостроителен концерн Пежо-Ситроен преговарят за евентуалното си сливане. По този начин ще възникне автомобилен гигант, който ще конкурира други германски автомобилни марки на европейския пазар, съобщи БНР, позовавайки се на германски медии.


Проектът за сливане на Опел с Пежо-Ситроен е един от вариантите, обмислени от американския концерн, собственик на заводите Опел - "Дженеръл моторс". Предвид големите загуби и все по трудното пласиране на автомобили с марката Опел в Европа, "Дженеръл моторс" бе изправен пред избора да затвори германските си заводи или предвид очакваните масови социални протести поради загубата на хилядите работни места, да потърси друго решение.

Сливането на Опел с Пежо-Ситроен е вероятно това решение като плановете са в големия завод на Опел в Рюселсхайм да бъдат произвеждани всичките лимузини от средната класа на Опел, Пежо и Ситроен.

Веднага след съобщението за предстоящото сливане, курсът на акциите на Пежо и Ситроен на парижката борса скочи рязко нагоре. 

Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?