Опозицията във Венецуела се обедини около центриста Енрике Каприлес

Опозиционните партии във Венецуела решиха единодушно да подкрепят кандидатурата на центриста Енрике Каприлес на президентските избори, които ще бъдат свикани след кончината на Уго Чавес, съобщи Ройтерс.

Каприлес изгуби от Чавес на изборите миналата година, а сега ще се изправи срещу Николас Мадуро, когото Чавес посочи приживе за свой предпочитан приемник.

Над седем часа продължи придвижването на катафалката с ковчега на починалия във вторник президент на Венецуела Уго Чавес по улиците на Каракас, изпълнени със стотици хиляди негови привърженици. Погребението ще е утре. Социалисти настояват Чавес да бъда положен в мавзолея на Симон Боливар, редом с останките на героя от борбата за независимост в Латинска Америка.

САЩ ще изпратят делегация на погребението на президента на Венецуела Уго Чавес.  Освен това от  Белия дом обявиха, че засега Вашингтон няма непосредствени планове да отвърне на експулсирането на двамата военни аташета на САЩ, наредено от вицепрезидента Николас Мадуро часове преди да уведоми света за кончината на Уго Чавес.

Мадуро обвини изгонените дипломати, че били участвали в заговор за военен преврат срещу президента.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?