Осъдената за убийството на малката Александра от Поморие обжалва доживотния затвор

Осъдената Атанаска Георгиева, архивна снимка БГНЕС

Осъдената на доживотен затвор 39-годишната Атанаска Георгиева, заради убийството на 8-годишната Александра Тодорова от Поморие, обжалва присъдата си пред Апелативния съд в Бургас, предаде БНР във вторник.

Престъплението беше извършено на 10 април 2014 г.. Държавното обвинение поиска за подсъдимата най-тежкото наказание доживотен затвор без право на замяна.

Писмено обръщение към съда предаде на бургаските магистрати Атанаска Георгиева в началото на съдебното заседание. Пред тях тя отново заяви, че е невинна и поиска да бъде оправдана.

Прокурорът по делото Иванка Козарева посочи в пледоарията си, че убийството на малката Алекс е извършено по особено жесток начин чрез задушаване, а престъплението е изключително тежко. Тя заяви, че до момента подсъдимата Атанаска Георгиева не е изразила никакво съчувствие към родителите на жертвата и поиска да ѝ бъде наложено най-тежкото наказание.

Адвокатът на обвиняемата Калин Янев отново разви тезата, че обвинението не е доказано по безспорен начин и Атанаска Георгиева е нямала мотив за извършване на престъплението.

Решението на Апелативния съд се очаква в едномесечен срок.

Споделяне

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?