Оставката на основателя на руския Фейсбук се оказа първоаприлска шега

Павел Дуров

Съобщението, че основателят и изпълнителен директор на най-голямата руска социална мрежа ВКонтакте (VKontakte, VK), известна и като руския Фейсбук, Павел Дуров е напуснал компанията се оказа първоаприлска шега. Във вторник той обоснова решението си с твърдението, че свободата му на действие е ограничена и не може да защитава основните принципи на социалната мрежа.

Това обяви самият Дуров в четвъртък на соблствената си страница в социалната мрежа.

"Поздравявам с отминалия празник всички, които са решили, че наистина доброволно съм се оттеглил в оставка", написа Дуров

Все пак от информациите в руските медии се разбира, че ситуацията може би не е толкова проста. По-рано в четвъртък стана ясно, че Дуров може би по-скоро е размислил и променил решението си да напусне поста на генерален директор на "ВК". В нощта срещу четвъртък той изпратил до членовете на съвета на директорите писмо, в което оттеглял предишното си заявление за напускане.

От фонде United Capital Partners, който е най-големият акционер в социалната мрежа са потвърдили получаването на двете писма на Дуров и обещали да коментират ситуацията след изясняването на всички детайли.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят