Оставката на шефа на ГДБОП приета

Рапортът за напускане на директора на Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) главен комисар Ваньо Танов е бил подписан от министъра на вътрешните работи Румен Петков. Това съобщиха от МВР в четвъртък, припомняйки, че Танов бе назначен на този пост  с указна президента на 29 септември 2005 г.

Кариерата му в системата на МВР започва през 1985 година, постъпвайки на работа като разузнавач в Отделение "Криминално" в Русе. Десет години по-късно - през 1995 г.

оглавява Второ РПУ в крайдунавския град, а след три години е назначен за началник на РЗ  "Полиция". През есента на 2002 г. Танов стана директор на РДВР-Русе, откъдето се издигна на напускания сега пост.

Очакванията са той да влезе в политиката, кандидатирайки се за кмет на Русе от листата на ГЕРБ.

В четвъртък стана ясно още, че МВР ще съкрати 400 щатни бройки, които обаче стоят от дълго време трайно незаети. Решението за това бе взето от Министерски съвет.  Така щатът на служителите, занимаващи се със сигнално-охранителна дейност ще намалее със 100 бройки, останалите незаети места са сред полицаите, охраняващи държавните институции.

Споделяне

Още по темата

Още от България