Осветена бе първата многофункционална сграда в Етрополе

 Лентата на новия комплекс бе  прерязана от инж. София Торолова, областен управител на Софийска област, кмета на Етрополе г-н Димитър Димитров и от представителите на инвеститора проф. д-р Цоло Вутов, инж. Владимир Вутов, г-н Иван Вутов, инж. Костадин Найденов.

Първата многофункционална сграда в Етрополе бе официално открита на 24 май с тържествен водосвет, отслужен от Ловчанския митрополит Гавриил. Така жителите на града и гостите му вече разполагат с комплекс, предлагащ модерна, луксозна и удобна хотелска част с просторно лоби, уютен ресторант със 160 места, кафе-сладкарница, две конферентни зали, нощен клуб, открит панорамен бар, детски център, фитнес, паркинг.

Модерният енергоефективен комплекс е кръстен "Етропóлия“ като името е взаимствано от стар ръкопис от 1820 г., в който Етрополе е наречен "Великият град Етропóлия“. Реализацията му е част от политиката на групата "Геотехмин" за социално-икономическо развитие и създаване на споделени ценности в населените места, където нейните дружества осъществяват дейност. Инвеститор в комплекса е "Елаците.Мед" АД, а изпълнител - фирмата "Геострой" АД.

Областният управител на Софийска област инж. София Торолова, която участва в рязането на лентата, подчерта значението на направената частна инвестиция за развитието на туризма в Етрополе. Тя връчи на проф. Цоло Вутов, управител на "Геотехмин", почетен знак за заслугите му за развитие на общините от Софийска област.

"Комплекс "Етропóлия“ променя коренно визията на централната градска част на града и създава нови работни места“, каза кметът на града Димитър Димитров.

Откриването завърши с композиция от тракийски танци „Гроздана“, изпълнени от танцов ансамбъл "Балканска младост” при Народно читалище в гр.Етрополе "Тодор Пеев 1871г.”

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?