Открити са дарителски кампании за бедстващите

ГЕРБ обяви, че дава 1 млн. лева от партийната си субсидия

Дарителски кампании за пострадалите от скъсаната язовирна стена над село Бисер, Харманлийско, бяха обявени веднага след бедствието.

От Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) вече са доставили по нареждане на агроминистъра Мирослав Найденов близо 5 тона хранителни продукти и вода в бедстващите райони от Хасковска област. Областното звено на БАБХ приема и координира разпределянето на продукти, дарени от търговци и производители на храни.

Сред дарителите на вода, хляб, млечни продукти, консерви, колбаси и други хранителни продукти са търговската верига "Кауфланд", холдинг "Белла България“ и производителят на пилешки продукти "Градус“.

Агенцията па безопасност на храните и регионалните ѝ дирекции продължават да приемат храни и вода от производители и търговци, които ще бъдат разпределени и в други бедстващи райони.

От телекомуникационната компания "Мобилтел" съобщиха, че подкрепят дарителската кампания за пострадалите от наводненията на Българската национална телевизия "България е с вас"! Всеки изпратен SMS на кратък номер 17 777 с текст DMS BEDSTVIE ще помогне на пострадалите от наводненията в бедстващите райони. Цената на краткото съобщение е 1.20 лв. с ДДС.

Още вчера телекомът обяви, че ще предостави целево дарение на Българския червен кръст от 30 000 лева за подпомагане на нуждаещите се.

В случай на необходимост, "Мобилтел" заявява готовност да предостави на място и дизел генератори.

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви пред Дарик радио, че Изпълнителната комисия на партията е взела решение 1 млн. лева от държавната ѝ субсидия да се даде за пострадалите райони.

"Това е нашата лична помощ към хората, за да могат пострадалите да възстановят домовете си. Все пак 1 милион лева от нас като партия са доста пари“, заяви той.

Последната подобна благотворителна акция на партия ГЕРБ беше към Фонда за лечение на деца. Тогава партията отпусна 1 200 000 лева, но от субсидията на независимите депутати, заявили принадлежност към ГЕРБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?