Отложени са делата срещу Мубарак и лидерите на "Мюсюлманските братя“

Започналите в неделя процеси срещу бившия египетски президент Хосни Мубарак и тримата лидери на "Мюсюлманските братя“ в Египет бяха отложени. Новата дата за делото срещу Мубарак е 14 септември, а заседанието срещу представителите на доскорошната управляваща партия ще се състои на 29 октомврr.

Бившият египетски президент се яви в съда заедно с двамата си сина, бившият министър на вътрешните работи и шестима главнокомандващи на силите за сигурност три дни след като беше освободен от затвора под домашен арест. 85-годишният политик е съден повторно за съпричастност към кървавото потушаване на протестите срещу режима му през 2011 г.

Процесът започна през май 2013, но беше отлаган няколко пъти.

Делото срещу лидерите на "Мюсюлманските братя" бе отложено заради неявяването в съда на обвиняемите от съображения за сигурност, предаде АФП, позовавайки се на източници от египетските сили за сигурност.

Върховният водач на "Мюсюлманските братя" Мохамед Бадие и двамата му заместници Хайрат ал Шатер и Рашад Баюми, които се намират в затвора, са обвинени в подстрекателство към убийство на демонстранти на 30 юни.

Те трябваше да застанат на подсъдимата скамейка заедно с трима членове на тяхното братство, обвинени в убийство, и на още 29 други лица, обвинени в участие в насилие

Споделяне

Още от Свят