Отменено е бедственото положение в Неделино

В 10.00 ч. в събота е отменено бедственото положение в община Неделино.Ситуацията в общината се нормализира, съобщи  кметът Стоян Беширов , цитиран от Дарик.

Тази нощ е изминала без сериозни произшествия, съобщава дежурният в общината за БНР. "Получихме късно през нощта сигнал за свлачище по пътя за Смолян, друго няма засега." информира още той.

Кризисен щаб в Златоград следи нивото на река Върбица, което е критично високо от вчера. Властите съобщиха, че имат готовност за евакуиране на обитателите от квартали в близост до реката, ако водите продължат да се покачват, каза още дежурният в общината.

Късно в петък, след края на валежите, е предприета работа по разчистването на прекъснатите връзки до населените места. Днес до обяд те ще бъдат възстановени, увери от своя страна кметът Беширов.

Децата, които не можеха да бъдат извозени с ученически автобус, снощи са били закарани по домовете си. Само две от тях – от с. Върлино, са останали да нощуват в Неделино, с разрешение от родителите.

Затруднен остава достъпа до Ангелови колиби и Горен и Долен Върли дол. В града има около седем прекъснати улици, достъпът до които ще бъде възстановен през днешния ден.

Сформирана е комисия, която да оцени щетите от пороите.

Споделяне

Още от България