Отново масови евакуации в Русия заради бомбени заплахи

Отново масови евакуации в Русия заради бомбени заплахи

В редица региони на Русия масово евакуират хората от училища, молове и държавни учреждения заради сигнали за поставени взривни устройства, подавани предимно чрез имейли, съобщи ТАСС.

Отменени са занятията във всички училища в северозападния град Велики Новгород, информира градската управа. Спряна е плановата хоспитализация в областната болница. Част от просветните и медицинските учреждения в северната Псковска област също са евакуирани.

Върнати са по домовете им и децата, отишли днес на училище в югозападния Тамбов, съобщиха властите на региона. Затворени са 10 просветни учреждения в южния град Астрахан. Евакуация има и в училищата и търговските центрове на Рязан в Централна Европейска Русия.

По същата причина са евакуирани служителите в градската администрация на северния Владимир, а по на юг, в Липецк - персоналът на отдел "Просвета" в кметството.

Отменени са занятията в училищата на Архангелск край Бяло море, евакуират се областните и градските власти в Мурманск на Баренцово море, съобщават силовите структури в северните райони на Русия.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят