Отново се търси наемател за централата на КТБ в София

Не е обявена начална цена на сделката

Централата на КТБ на пл. "Гарибалди"

Синдиците на КТБ правят нов опит да намерят наемател на централата на КТБ на пл. "Гарибалди" в София, съобщиха от офиса им.

През август 2018 г. Централната избирателна комисия (ЦИК) направи оглед на сградата на фалиралата банка, защото имаше интерес да се премести там. Това обаче не се случи, след като бе удължен престоят на ЦИК в сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър І".

Чрез новата процедура ще бъдат отдадени под наем сутеренът, първият и вторият етаж на сградата, която е паметник на културата. Не е обявена начална цена на сделката.

Сутеренът на етаж -1 се състои от банков трезор и преддверие към него. На първия етаж има салон за клиенти, салон за служители, касов възел и други помещения, а на втория - вестибюл, централно стълбище, две заседателни зали с тераси, осем кабинета, два офиса, стая за почивка, помещение за сървър, два санитарни възела и други спомагателни помещения.

През пролетта на 2018 г. синдиците на КТБ успяха да си върнат контрола върху централата на банката в т. нар. дело за "102-та милиона лева".

Междувременно, основният обвиняем по делото за източването на банката Цветан Василев за пореден път в сряда поиска чрез декларация да бъде разпитан дистанционно по делото.

Споделяне

Още от Бизнес