Отпечатването на картичките до чужди туристи ще струва 6-7 стотинки

Така ще изглежда картичката, с която ще благодарим на чуждестранните туристи.

Отпечатването на картичката, с която ще благодарим на чуждестранните туристи, избрали България за своята почивка, ще струва 5-7 стотинки, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред агенция "Фокус" във вторник.

Обявената от ведомството преди дни идея срещна много критики в публичното пространство, като един от въпросите беше колко ще струва инициативата.

Според Ангелкова цената на поръчката за отпечатването на 400 хил. картички ще бъде между 24 и 27 хил. лева.

“Идеята да изпратим тези картички на чуждестранни туристи, които са посетили нашата страна, дойде от това да покажем едно лично отношение към тях. Смятам, че такъв жест със сигурност е по-различен маркетингов подход и по-различно представяне на нашата страна, свързано с личното докосване на тези туристи“, допълни министърът на туризма.

Картичката ще повтаря филателната марка със стенописи на Рилския Манастир и Тракийската казанлъшка гробница, чийто автор е Тетяна Узунова. Визията е одобрена от Експертния съвет по маркоиздаване към Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

"По този начин направихме картичка с изображения, които достойно да представят културно-историческото наследство на България. Смятам, че дизайнът се получи много добре. Представяйки ги във формата на кръгове, които са символ на вечността и безкрайността, това допълнително дава представа за корените на нашата страна“, допълни Ангелкова.

Според нея, чрез изпращането на картичките всеки един от случайно избраните туристи ще усети лично отношение. "Най-добрият начин да разберем дали сме се справили с тази задача е да проследим кой от тези туристи се е върнал в България за своята почивка или е препоръчал нашата страна на своите приятели и роднини. Знаете, че най-добрата реклама е от уста на уста", заяви Ангелкова.

Споделяне

Още от Бизнес