Падналият върху кола бетон ще се изследва дали е от надлеза на гара Яна

Ударената от бетоновия къс кола

Бетоновият къс, който падна върху минаваща под надлеза кола и рани един от пътниците ѝ в понеделник, ще бъде пратен за изследване дали въобще се е откъртил от пътното съоръжение или е паднал от минаващ по надлеза камион. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). 

Лабораторията на Института по пътища и мостове ще направи физикохимично изследване за произхода на бетоновото парче, тъй като пътната агенция допуска, че то може въобще да не се е отчупило от построеното през 1975 г. и неремонтирано досега пътно съоръжение. Въпросната лаборатория обаче е на продчинение на самата АПИ, което поставя под съмнение нейната обективност на фона на заплахите на пострадалия 30-годишен мъж, който е със строшена долна челюст, да съди агенцията за нанесени телесни повреди. Само преди ден от агенцията обясниха, че причината за откъсването на парчето са прекалено ниските температури, а сега вече се съмняват, че късът е от надлеза.

Пред Нова телевизия шофьорът на колата заяви, че парчето е паднало именно от надлеза. Той твърди, че е присъствал по време на огледа на експертите на място и отломката е съвпадала изцяло с липсваща част от моста.

Екипи на ведомството са продължили и във вторник огледа на надлеза за да установят откъде може да се е откъртило парчето и да се предприемат необходимите мерки за обезопасяване на надлеза, преминаващ над платната за движение на автомагистрала "Хемус“.

Освен лабораторният анализ на падналия върху колата къс предстоят следствени действия за причините за инцидента и до приключването им пътната агенция ще се въздържа от изявления по темата.

Споделяне

Още от България