Пакистанската армия е обкръжила важна фигура от Ал Каида

Пакистанската армия е обкръжила важна фигура от терористичната организация Ал Каида близо до границата с Афганистан. Според някои източници може би става дума за египтянина Алман ал Зауахири, втория човек след Осама бин Ладен в организацията.

Пакистанската армия смята, че е обкръжила "обект на Ал Каида от висока стойност", заяви по Си Ен Ен пакистанският президент Первез Мушараф.

Армията, която започна във вторник операция в района на пакистанско-афганистанската граница, е влязла в жесток бой с верни на Осама бин Ладен хора, каза президентът. Хиляди войници, подкрепени от бойни хеликоптери, и разположени в региона от вторник сутринта, са подложени на ожесточени атаки от обкръжените бунтовници.

"Ако съдим по яростната съпротива, която се оказва, става дума за обект от висока стойност", заяви Мушараф. Той е получил информацията от разговора си с военен командир.

Мушараф не пожела обаче да назове "обекта". "Не, няма да кажа име. От предишния си опит знам, че кажа ли име - Осама бин Ладен, Зауахири - веднага излиза във вестниците. Но човекът във всеки случай е важен", каза президентът.

Ройтерс цитира висш пакистански правителствен източник, който казал: "Битката, която се води там, е свирепа. Съпротивата, която тези хора оказват, ни кара да мислим, че с тях е някой много важен. Мислим, че този път сме спипали Зауахири."

Пред АП официални пакистански източници заявили, че наистина става въпрос за Зауахири.

Още от Свят