Партията на Кунева настоява прокуратурата да отговори следени ли са политици и журналисти

Движение България на гражданите внася сигнал до прокуратурата с искане да бъдат щателно разследвани появилите си сигнали, че частна структура, паралелна на ГДБОП, подслушва общественици, журналисти и политици, включително членове на ръководството на движението. Това обявиха в понеделник говорителят на предизборния щаб Прошко Прошков и Тома Биков, който, според информацията, е бил обект на незаконно подслушване.

“Не става дума за това кой е бил подслушван, а за това, че е недопустимо това да се прави от частна структура, която се използва за политическа репресия”, коментира Прошко Прошков.

“Това означава, че държавата е създавала организирана престъпна група под ръководството на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов”, допълни Биков.

“Действия на МВР по твърденията на неправителствената организация “Антимафия” ще покажат доколко служебното ръководство на министерството е независимо от ГЕРБ”, каза още Биков.

Той припомни, че през лятото на 2012 г. председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева е изпратила запитване до тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов дали е била обект на подслушване. От МВР обаче отказали да дадат информация.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?