Първанов отново призова за промени в кабинета

Георги Първанов. Сн. БГНЕС

За промени в кабинета призова за пореден път председателят на АБВ Георги Първанов. Партията покрепа правителството на Бойко Борисов и има представители в него. Наскоро Първанов предупреди, че ако няма смяна на министри и подкрепа за идеите на вицепремиера Ивайло Калфин (АБВ) в социалната сфера, формацията ще мине в опозиция.

„Премиерът трябва да направи промени в кабинета, ако иска да го оздрави. Няма как с толкова пробойни в кабинета да се каже, че правителството е силно“, каза Първанов в неделя.

„За политиките, които оспорва, партия АБВ ще предложи своите алтернативни виждания”, добави Първанов. Въпреки това, той призова да не се преекспонира темата с оставките. „По-важното сега е да бъде довършена работата в правителството. АБВ има ангажимент да довърши започнатото с приемането на пакета за социални реформи, предложен от вицепремиера Ивайло Калфин. Нужно е да бъде изчерпана докрай възможността да бъдат защитени тези политики, за да бъде партията алтернативав самото правителство”, смята още Георги Първанов.

Споделяне
Още по темата
Още от България