Първанов отново призова за промени в кабинета

Георги Първанов. Сн. БГНЕС

За промени в кабинета призова за пореден път председателят на АБВ Георги Първанов. Партията покрепа правителството на Бойко Борисов и има представители в него. Наскоро Първанов предупреди, че ако няма смяна на министри и подкрепа за идеите на вицепремиера Ивайло Калфин (АБВ) в социалната сфера, формацията ще мине в опозиция.

„Премиерът трябва да направи промени в кабинета, ако иска да го оздрави. Няма как с толкова пробойни в кабинета да се каже, че правителството е силно“, каза Първанов в неделя.

„За политиките, които оспорва, партия АБВ ще предложи своите алтернативни виждания”, добави Първанов. Въпреки това, той призова да не се преекспонира темата с оставките. „По-важното сега е да бъде довършена работата в правителството. АБВ има ангажимент да довърши започнатото с приемането на пакета за социални реформи, предложен от вицепремиера Ивайло Калфин. Нужно е да бъде изчерпана докрай възможността да бъдат защитени тези политики, за да бъде партията алтернативав самото правителство”, смята още Георги Първанов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?