Първи отменен концерт с Пласидо Доминго след обвиненията в сексуален тормоз

Първи отменен концерт с Пласидо Доминго след обвиненията в сексуален тормоз

Операта в Сан Франциско отмени планиран за 6 октомври концерт с участието на Пласидо Доминго заради обвинения в сексуален тормоз. Преди ден излезе публикация на Асошиейтед прес, в която се цитират твърденията на няколко оперни певици, че са пострадали от сексуален тормоз и неуместно поведение от страна на звездата. Само една жена говори с името си.

Пласидо Доминго е обвиняван за неуместно поведение през последните 30 години.

Концертът в Сан Франциско трябваше да отбележи 50-годишното сътрудничество на Доминго с трупата на операта. В изявление на оперния театър се казва, че описаните случаи нямат нищо общо със Сан Франциско, но трупата държи на политиката си на нетърпимост към сексуалния тормоз и изисква от всички свои членове да се придържат към най-високите стандарти на професионално поведение.

По-рано Симфоничният оркестър на Филаделфия оттегли поканата си към Доминго да участва в концерт, планиран за 18 септември.

Вчера операта в Лос Анджелис, чийто генерален директор Доминго е от 2003 г., обяви, че ще наеме външен адвокат да проучи обвиненията срещу звездата.

В изявление, разпространено от АП, 78-годишният певец определя обвиненията като дълбоко смущаващи и представени неточно. Той заявява също, че всичките му контакти и взаимоотношения са били винаги плод на взаимно съгласие.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят