Пътищар ще отговаря за транспорта и комуникациите

Пътищар ще отговаря за транспорта и комуникациите
Специалист по транспортното строителство ще трябва да отговаря за отрасъла, който е сред силно потърпевшите от финансовата криза, свила значително пазарите на автомобилните, железопътните, въздушните и морските товари. Досегашният столичен зам.-кмет по транспорта Александър Цветков ще трябва да се оправя и с информационните технологии и съобщенията, според преструктурирането на досегашното министерство на транспорта.

Цветков е роден на 26 август 1967 г., има магистратура и по международни икономически отношение в УНСС освен дипломата от Висшия институт по архитектура и строителство.

Кариерата си започва като главен специалист в тогавашното Главно управление “Пътища“, където се развива до 2005 г., когато напуска позицията си на шеф на отдел.

В периода 2006-2008 г. ръководи дирекция “Транспортна инфраструктура“ в Столична община, после за кратко е в управата на общинското дружество “Паркинги и гаражи“, откъдето е изтеглен от Бойко Борисов за зам.-транспортен министър, след скандал с договорките за раздаване на автолиниите на София от страна на тогавашния зам.-кмет Велизар Стоилов.

Споделяне

Още от България