Пътници скачаха от самолет в Австралия заради фалшива бомбена заплаха

Пътници скачаха от самолет в Австралия заради фалшива бомбена заплаха
Пътници скачаха от самолет на летище в отдалечен район на Австралия, след като в тоалетната бе открита бележка с фалшива заплаха за поставена бомба, съобщиха полицията и местни медии. Това стана ден след случая в предградие на Мелбърн, който полицията смята за терористичен акт, съобщи Ройтерс.
 
"Нищо не е открито, не е имало никаква заплаха за никого, само бележка", каза пожелала анонимност полицейска говорителка.
 
Полицията заяви, че самолетът, в който имало 42 пътници и обслужвал полет по вътрешна линия, е бил евакуиран. Това е станало на летище Олбъри, щата Нов Южен Уелс. Има един арестуван.
 
Агенция Острелиън Асошиейтед прес цитира един от пътниците, че чул някой да крещи: "Оставете си багажа. Измъквайте се и бягайте!" Според агенцията пътниците скачали от самолета на пистата.
 
"Полицията и спасителни екипи отидоха на летище Олбъри след получена информация за бележка в тоалетната", каза пред Ройтерс говорителката на полицията в Нов Южен Уелс Емили Уотърс.
 
"Всички пътници са слезли, а пет минути по-късно е бил арестуван мъж", каза тя, но отказа да даде подробности и не уточни какво е пишело на бележката.
 
Авиокомпания "Върджин Австралия" съобщи, че при пристигането си самолетът бил посрещнат от полиция поради "инцидент на борда, свързан със сигурността". Засега тя не може да потвърди колко пътници е имало в самолета.
Споделяне

Още от Свят