Патриарх Неофит е постъпил в болница за рутинни изследвания и лечение

Патриарх Неофит е постъпил в болница за рутинни изследвания и лечение

Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит е постъпил за ежегодни изследвания и лечение в болница, съобщиха от Канцеларията на Светия Синод в четвъртък.

"Във връзка с информация, касаеща здравословното състояние на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, известяваме, че Светейшият патриарх, както всеки човек на неговата възраст, страдащ от хронични заболявания, които периодично се обострят, е желателно да бъде проследяван в болнична обстановка, поради което, той постъпи за ежегодни изследвания и лечение в болница", се казва в съобщението на канцеларията.

Оттам допълват, че при постъпване в болничното заведение, на всеки пациент, в това число и на патриарх Неофит, е бил извършен задължителен PCR тест за Covid-19, който е отрицателен.

"Призоваваме верния Божи народ да приема за достоверна информацията, която се обявява единствено от Свeтия Синод на Българската Православна Църква - Българска Патриаршия", се казва още в съобщението.

В очакване на празника на празниците – Възкресение Христово, Негово Светейшество патриарх Неофит се моли за всички свои духовни чеда в Родината и извън нейните предели, отправяйки своя първосветителски благослов за здраве, дългоденствие и преуспяване на благочестивия ни народ.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?