Патриарх Неофит се надява да сме станали по-мъдри

Патриарх Неофит, БГНЕС

"Надяваме се и се молим изминалата 2020 година, която беше година на невижданото изпитание на пандемията от новия и непознат доскоро на човечеството вирус, да ни е направила по-мъдри". Това се казва в обръщението на българския патриарх Неофит за новата 2021 г.

"Огрени от божествената Светлина още тук, на земята, окрилени от нашата вяра, споделяйки нашата обща непомрачена надежда, и днес, както при раздялата ни с всяка стара година, ние се молим Новолетието да ни донесе повече радости, сбъднати надежди и мечти. Да бъде година, през която всеки от нас и всички заедно да разгърнем потенциала си като постигнем още много благословени от Всеподателя Бога достижения и успехи като общество и като народ", казва патриархът.

"Надяваме се и се молим изминалата 2020 г., която не само за нас, но и за целия свят, беше година на невижданото изпитание на пандемията от новия и непознат доскоро на човечеството вирус, да ни е направила по-мъдри и още повече мотивирани да се борим заедно за дара на живота – за дарувания ни от Бога земен живот, в очакване и подготовка за вечния, защото Бог иска да имаме живот и да го имаме "в изобилие" (Ин 10:10)", допълва той.

"Благодатта и мирът на нашия Господ Иисус Христос и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас! За много и благословени години!", пожелава на всички българи патриарх Неофит.

Споделяне

Още от България