"Патриотичният фронт" се регистрира за парламентарните избори

ВМРО и НФСБ внасят документи за регистрация за участие в изборите. Сн. БГНЕС

Коалицията "Патриотичен фронт", в която влизат ВМРО и Националният фронт за спасение на България (НФСБ) с лидер Валери Симеонов, се регистрира за участие в парламентарните избори, съобщиха от организацията.

Документите са внесени в Централната избирателна комисия от зам.-председателя на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки и съпредседателя на НФСБ Данчо Хаджиев в понеделник.

Регистрацията е подкрепена с подписка на 6000 симпатизанти на формацията.

"Патриотичният фронт" ще бъде най-сериозният противник на политическия монопол в 43-то Народно събрание. Ще бъдем безкомпромисен коректив на властта, която работи срещу интересите на българите", обеща Данчо Хаджиев.

"Патриотичен фронт" се бори за българската национална кауза, а основен наш противник е ДПС", каза Джамбазки на излизане от сградата на ЦИК. Според него заиграването с етнически вот е изключително опасно.

Коалицията ще се бори да изхвърли ДПС от властта. А по повод на изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов през почивните дни в село Припяк, Кърджалийско, че ако ГЕРБ управлява, ще има десет заместник-министри мюсюлмани, от коалицията заявяват, че религиозните квоти за заместник-министри са по-страшни от партийните квоти. .

Според НФСБ и ВМРО определянето на квоти според религия, етнос, пол, сексуална ориентация и т.н. не е интеграция, а е точно обратното – разделение, привилегии и настройване на едни групи български граждани срещу други.

С идеите си за кадрова политика ГЕРБ все повече заприличва на етническата и противоконституционна партия ДПС, "която превърна партийната и етническа вярност в нещо много по-важно от професионализма и честността", смятат от ВМРО и НФСБ.

Вероятно именно затова Борисов продължава да шикалкави по въпроса дали ще работи заедно с ДПС след изборите, казват от коалицията и завършват: "Може би пък въпросните 10 заместник-министри мюсюлмани са деликатният начин да се каже, че утре ГЕРБ ще разчита на благословията на ДПС".

Според коалицията основното качество за хората в държавната администрация е как работят, а не на кой бог се молят. Патриотичният фронт няма нищо против мюсюлмани да са част от властта – но на базата на професионални качества.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?