Пътят на “затиснатите” в Белмекен социалисти разчистен

След като зимна вихрушка “затисна” депутати, премиер и министри на БСП високо до планинската база Белмекен, в понеделник пътят бе разчистен и социалистите по-късно през деня слязоха към София.

В събота БСП се събра на семинар на Белмекен, където обсъжда проблемите в  социалната сфера и здравеопазването, както и предстоящите европейски и местни избори. В неделя бе предвидена пресконференция за медиите, която обаче бе отменена, тъй като заради разразилата се снежна буря журналистите не успяха да стигнат до базата, а само до хижа “Христо Смирненски”.

В понеделник по обяд говорителят на БСП Ангел Найденов обясни за Mediapool, че при тях времето е чудесно – грее слънце, пътят е разчистен и няма проблем за придвижване към София или други градове. Това потвърди и колегата му Кристиян Вигенин, който пътуваше сутринта за столицата, за да замине за Брюксел.  

След като в неделя дълго критикува БСП за популизъм, столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отбеляза пред Нова телевизия и проведения семинар на левицата в Белмекен. “Ако електоратът на БСП е могъл да ги гледа на Белмекен щеше да види с какви джипки, с какви коли са отишли, тази червена номенклатура. Начинът, по който тази номенклатура живее, тя не отговаря на нито една представа на този електорат”.

Споделяне

Още от България