Пътят от Кричим за Девин се очаква да бъде разчистен до вечерта

Свлачище затвори пътя между Кричим и Девин

Огромно свлачище с дължина над 30 метра затвори цялото платно на пътя от Кричим за Девин. Падналата скална маса на пътното платно е около 4 хил. кубически метра. В момента екипи на областните пътни управление в Пловдив и Смолян и пътноподдържащите фирми работят за разчистване на вслачището, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Очаква се в ранните следобедни часове да бъде възстановено движението в едната лента, а до вечерта, ако няма свличане на нова скална маса, изцяло да се отвори движението при 120-ти км на третокласния път между Девин и Кричим, е посочено в съобщението на АПИ.

В момента движението е пренасочено по обходен маршрут през Пловдив - Асеновград - Чепеларе - Смолян.

Пътната агенция препоръчва на шофьорите, които пътуват през дефилетата и планините, да карат внимателно и с повишено внимание. На много места заради преовлажняване на почвата има активизирали се свличания на земна маса и опасност от падащи камъни.

Затворен заради наводнен участък е пътят Леново - Поройна. Обходният път е Асеновград - Тополово - Леново. Забраната за движение по пътя Пловдив - Ситово - Лилково, в началото на село Храбрино, също остава. Там има пропадане на пътната конструкция.

Поради разрушена настилка от поройните дъждове затворен за движение е участък от пътя Белица - Загражден - Давидково. Опасност от падащи камъни има по пътя София - Карлово - Бургас, при "Козница" и "Стражата", Асеновград - Смолян, Юговско ханче - Югово - Лъки - Здравец и по пътя Смолян - Кричим - Стамболийски.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?