Пауъл се надява Либия да не протака делото срещу българските медици

Американският държавен секретар Колин Пауъл е убеден, че следващата седмица ще бъдат произнесени присъдите срещу нашите медици в Либия. Прогнозата си Пауъл направи след среща с българския външен министър Соломон Паси в Берлин, по време на конференцията на ОССЕ по въпросите на антисемитизма.

Пауъл каза, че при всяка среща със Соломон Паси обсъждат хода на СПИН делото в Либия, предаде БНР. Американският държавен секретар смята, че значителните промени, настъпили през последните месеци в Либия, ще направят възможно приключването на делото следващата седмица. Ние сме нетърпеливи да видим вашите медици освободени, надявам се, че този момент наближава, заяви Пауъл.

Заседанието на Наказателния съд в Бенгази е насрочено за 6 май.

При визитата на Соломон Паси в САЩ в началото на май, двамата с Пауъл ще обсъдят приемането на резолюция на ООН за Ирак, положението в Косово и перспективите пред Централноазиатския и Кавказкия регион. Паси е потвърдил готовността на България за изграждането на американски военни бази у нас, а Пауъл е изказал благодарността на Вашингтон, че България продължава да изпълнява ангажимента си в Ирак.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: