Пет кандидата за Банка ДСК са закупили информационен меморандум

Пет кандидат-купувачи на Банка ДСК са получили до края на декември информационния меморандум за банката и междинния одиторски доклад за финансовите ѝ резултати към края на септември, съобщава пред БТА изпълнителният директор на Банковата консоридационна компания Нели Кордовска.

Меморандумът е изготвен от консултанта по сделката Джей Пи Морган. До 27 януари кандидат-купувачите трябва да изготвят и подадат индикативните си оферти за Банка ДСК. С кандидатите са подписани тристранни договори за конфиденциалност: от БКК - като продавач, от кандидат-купувача и от Банка ДСК.

На 9 декември БКК публикува във "Файненшъл таймс" и един български всекидневник покана към потенциалните инвеститори, с което беше открита процедурата за приватизация на Банка ДСК. За приватизация се предлагат до 100 процента, но не по-малко от 80 на сто от капитала на Банка ДСК.

В случай, че повечето от кандидат-купувачите предложат в индикативните си оферти по-висока цена на акция за пакет от 100 процента, БКК е готова да продаде целия пакет.

Досега публичното си желание да участват в сделката обявиха унгарската ОТР и австрийската "Ерсте банк".

Споделяне

Още от Бизнес