Петър Низамов-Перата е обвинен за хулиганство и лека телесна повреда

Снимка: бТВ

Известният с антиимигрантските си призиви бургазлия Петър Низамов-Перата е обвинен в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда, обяви във вторник прокуратурата.

Той бе задържан късно в неделя, след като по време на най-големия протест досега срещу ромската махала в Асеновград нападна и удари оператора на бТВ Петър Джанаваров.

Според събраните доказателства, без да бъде провокиран по никакъв начин, Перата е хванал с едната си ръка журналиста за врата, а с другата му нанесъл удар в областта на дясното око.

"Установено е, че обвиняемият Низамов отправил множество обидни думи към оператора, след което заплюл него и видеокамерата, която държал. Това било извършено пред много хора. След намесата на полицейски служители инцидентът бил прекратен", допълват от държавното обвинение.

Низамов е задържан за 72 часа, като засега не се уточнява дали прокуратурата ще поиска от съда постоянния му арест. Досега Перата е осъждан три пъти за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, за които е реабилитиран февруари т.г. Неотдавна той бе оправдан и за незаконното задържане на няколко афганистански мигранти, които бе заснел вързани със "свински опашки" в района на турската граница през април м.г.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?