Петков и Василев водили "чисто приятелски" разговори с представители на БСП и ИТН

Петков и Василев водили "чисто приятелски" разговори с представители на БСП и ИТН

От "Продължаваме промяната" (ПП) водели "чисто приятелски" разговори с представители на останалите партии, които се очаква да влязат в следващия парламент. Това уточнение направи съпредседателят на формацията Асен Василев.

До това се стигна, след като преди ден другият съпредседател на ПП Кирил Петков определи "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" като потенциални партньори и уточни, че се водят разговори и с членове на БСП и "Има такъв народ".

Последва реакция от ИТН и БСП - двете патрии отрекоха да има подобни разговори.

"Аз съм изненадан, че някои партии трябва да дадат санкция на ръководството, за да може техни членове да могат да си говорят с хора от други партии. Ние си говорим с хора, които сме намерили за смислени. Разговорите са чисто приятелски и на техническо ниво. Не са партийно ангажирани", каза Василев пред Нова нюз.

Той добави, че лично е провел разговор с Крум Зарков от БСП и с Мика Зайкова от "Има такъв народ", както и с други хора от партията на Трифонов.

Изпълнителното бюро на БСП обяви, че партията не води преговори с "Продължаваме промяната" на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

"Вчера Кирил Петков обяви, че води разговори с хора от БСП. Никой от легитимните органи на партията не знае за подобни разговори. Ако някой го прави от наше име, нека се знае, че не е упълномощаван за това. Както вече заявихме, ние сме отворени за диалог, но след изборите и по правила, принципно и публично", се казва в позиция на Изпълнителното бюро.

Шоуменът и лидер на "Има такъв народ" Слави Трифонов пръв реагира на изказването. "Току-що гледах по новините как Кирил Петков заяви, че води разговори с "Има такъв народ". Това не е вярно. Кирил Петков не е водил разговори нито с мен, нито с членове на ръководни позиции в "Има такъв народ". Така че, няма да използвам думата "лъжа", а ще кажа, че Кирил Петков говори неистини", написа той във Фейсбук в петък вечерта.

Трифонов посочи още, че "Има такъв народ" не води предварителни разговори с нито една политическа сила. "Това не е израз на нежелание. Ние смятаме, че след като стане ясно как е гласувал суверенът, ще бъде много по-просто и логично да се постъпи правилно именно в интерес на суверена", добави той.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2 в 1

Колко време давате на новия парламент?