Пласидо Доминго и Соня Йончева с гала концерт в сърцето на София

Събитието ще бъде на 31 август пред катедралния храм "Свети Александър Невски"

Пласидо Доминго и Соня Йончева с гала концерт в сърцето на София

Българска оперна прима Соня Йончева ще излезе на сцена пред катедралния храм "Свети Александър Невски" заедно със световноизвестния тенор Пласидо Доминго на 31 август в 20 часа.

Те ще изнесат гала концерт с популярни арии от прочути опери, подбрани специално за българската публика, под съпровода на Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров.

Това съобщиха организаторите на концерта - компанията SY11 Events с партньори Столична община и Министерство на културата.

Така за първи път звезди от такава величина ще пеят в сърцето на София, а концертът ще създаде един празник на музиката в края на лятото, е посочено в съобшението.

"За мен като българка е особена чест да пея пред един от символите на нашата столица - катедралата "Свети Александър Невски". Вълнението да направя това именно с Пласидо е изключително и му благодаря за приетата покана", казва прочутото сопрано при обявяването на новината.

Пласидо Доминго днес празнува своя 80 годишен юбилей. Медиите по света отбелязват заслугите му към оперното изкуство и проследяват неговата богата и продължителна кариера.

"Не мога да повярвам на това, което ми се случи. Не съм и мечтал толкова години да имам възможността да споделям с публиката любовта към оперното изкуство, към музиката. Оценявам щедростта на съдбата и съм благодарен за подкрепата на публиката, признанието, което получавам от нея, от моите колеги. В живота си съм имал и щастливи и трудни моменти, но винаги публиката ми е давала сили да продължа. Да се чувствам необходим!", споделя Пласидо Доминго.

Той е радостен, че ще се върне отново в България, няколко години след концерта му в зала "Армеец", когато вдигна на крака публиката, изпълнявайки на български език песента "Моя страна, моя България" от репертоара на Емил Димитров.

"Във времената, в които живеем бих искала този концерт да донесе вдъхновение на моите сънародници и да даде един нов импулс в българския културен живот. Бях много щастлива, когато през миналата година пях в Античния театър в моя роден Пловдив. Била съм на различни сцени, пред различна публика, но усещането да си у дома е несравнимо!", споделя Йончева.

За нея Пласидо Доминго казва: "Тя е певица със собствен път и кариерата ѝ не прилича на ничия друга. Соня Йончева притежава нещо повече от красив глас - тя е смела в своите житейски и творчески избори!"

Билетите за Гала вечерта ще бъдат пуснати в продажба в петък, като цените започнват от 50 лв. и стигат до 250 лв. Ще има и ограничен брой ВИП билети, които включват специален подарък за меломаните на цени от 300 лева.

Споделяне

Още от Общество

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?