Плевнелиев: Не търся постове, радвам се на простите неща

Росен Плевнелиев в студиото на бТВ

Аз съм и оставам в българската политика, но като активен гражданин. Не се боря и не търся никакви постове. Това заяви президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) в първото си тв интервю след края на мантата му пред бТВ в неделя.

Той заяви още, че откакто не е на поста, се радва на свободата си и на простите неща.

"Сега си карам колата, спират ме катаджии, разбира се, спазвам правилата. Купих си употребяван, но немски автомобил”, каза бившият държавен глава и обясни, че пътните полицаи го спират за проверка, тъй като немските коли се крадат по-често. 

Плевнелиев посочи още, че телефонът му не е спрял да звъни, дори сега му се обаждали повече президенти, отколкото по време на мандата.

Той отново заяви, че няма да прави партии, нито ще става член на партия.

"Моят успех дойде в България, моята любов, моето семейство, изградих практически всичко тук, тук тежа, тук оставам”, категоричен беше Плевнелиев.

Според Плевнелиев към настоящия момент следизборна коалиция между ГЕРБ и БСП изглежда невъзможна и всички сигнали, които лидерите изпращат, са в тази посока.

Той подчерта, че донякъде го притеснява острият тон, с който е започнала предизборната кампания. "Не трябва да се горят всички мостове", изтъкна той. Според него, ако не сега, на някой етап една голяма коалиция би обогатила българската демокрация.

По думите му е рано да се направи оценка на служебния премиер Огнян Герджиков.

Плевнелиев каза още, че с настоящия президент Румен Радев са показали приемственост и са останали в много добри отношения.

Той определи като странно пътуването до Брюксел на Радев с военно-транспортния самолет "Спартан”. Спартанът е много скъп самолет, когато го сравнявате с фалкона, който е два пъти по-бърз, икономичен, 3-4 пъти по-евтин, каза Плевнелиев.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?