Плевнелиев се отказа да организира правни уроци за Яне Янев и компания

Президентската институция отказва да бъде място за предизборна агитация и за предизборни упражнения на една или друга политическа сила. Така държавният глава Росен Плевнелиев коментира интереса на лидера на РЗС Яне Янев към обявената от президентството възможност за юридически уроци.

Във вторник сутринта Яне Янев и юристи от партията отидоха на "Дондуков" 2, за да внесат молби за уроци по конституционно право, след като администрацията на президента по-рано съобщи, че има "готовност да организира съкратен курс по конституционно право за всички политици и кандидат-депутати".

Президентството излезе е ироничното предложение, че е готово да организира "съкратен курс по конституционно право за всички политици и кандидат-депутати", след като Яне Янев обяви, че имал сигнали срещу министри от служебния кабинет, на фона на несекващата му кампания срещу президента.

От прессекретариата на държавния глава посочиха, че така ще се намалят и случаите, в които една информация се представя пред обществеността като достоверна, въпреки че не е.

Плевнелиев заяви във вторник, че в политическите лидери на България трябва да се обърнат към българския народ и да кажат какво трябва да се направи в тежката ситуация, а " иначе тези "пушилки", мисля, че народът много добре разбира за какво става въпрос".

Президентът каза още, че това, което всеки ден ще прави оттук нататък, е да посочва проблемите и да търси решения.

По повод на данни от социологически проучвания, че той е политикът с най-високо доверие в България, Росен Плевнелиев посочи, че е търпелив и позитивно настроен човек и предположи, че това мотивира българските граждани да го подкрепят и да му имат доверие.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?