Пловдив също поиска оставката на кмета си

Оставката на още един кмет от ГЕРБ поискаха в неделя протестиращите. След като от дни варненци настояват кметът им Кирил Йорданов да се оттегли, а навръх Трети март ГЕРБ свали политическата си подкрепа от него, пловдивчани също призоваха Иван Тотев да освободи кметското кресло на Града под тепатата.

 

След основното празнично-протестно шествие по централните улици на Пловдив участници в демонстрацията стигнаха до сградата на общинската администрация и започнаха да скандират "Тотев - вън", "Оставка" и "Мафия". Полицаи и жандармеристи обаче ги спряха заради провеждащ се концерт на детски състави от Пловдив послучай националния празник.

 

Около 10 хиляди души се включиха в 22-рия протест, който премина през пешеходната

зона на града, спря за кратко пред офиса на ЕВН-Бългрия с обичайните скандирания, поднесоха цветя пред паметника на Съединението и по бул. "Цар Борис Трети Обеденител" се върнаха на централния площад.

 

Скандиранията срещу кмета Иван Тотев започнаха спонтанно, без да е имало нагласа за това, но са били породени от недоволство от увеличените данъци, коментираха някои от протестиращите.

Споделяне

Още от България