Пловдив ще приеме още 30 000 тона софийски боклук срещу 8 млн. лева

Пловдив ще приеме на сметището край с.Цалапица още 30 000 тона балирани софийски отпадъци, съобщи кметът на града Славчо Атанасов в петък след среща с премиера Бойко Борисов и кмета на община Раковски Иван Антонов.

Атанасов каза, че за целта правителството ще отпусне още 8 млн. лева. От тях 5 млн. лева Пловдив ще даде на община Раковски за ремонт на пътя до екозавода в Шишманци.

"Още в понеделник започваме разговори с Раковски и, ако предложението бъде прието, ще се гласува от двата общински съвета. След това ще се подпише споразумение, на базата на което държавата ще преведе парите ", каза Атанасов.

"Не смятам, че Пловдив ще бъде ощетен, защото парите са необходими на Раковски за пътя до екозавода и е нормално да получат компенсации ", каза още Славчо Атанасов.

Трите милиона, които Пловдив ще получи, ще бъдат вложени в инфраструктурни проекти, заяви кметът.

Пловдив вече склони да приеме на сметището край с. Цалапица 100 000 тона столични отпадъци срещу 26.5 млн. лева, с което общината се задължи да приема до 1200 тона на ден до изчерпване на цялото количество, но не по-късно от 30 юни 2010 година.

Споделяне

Още по темата

Още от България