Пловдивският панаир е с нов директор до септември

Секретарят на “Сдружение за Пловдив” Иван Соколов поема управлението на Международния Пловдивски панаир с пълномощно от досегашния изпълнителен директор Георги Гергов, предаде в сряда БТА, позовавайки се на информация от пресцентъра на панаира. В съобщението се уточнява, че Иван Соколов ще бъде представител на Гергов в управлението на дружеството до провеждане на общо събрание на акционерите на панаира през септември.

Според източници на Mediapool, пловдивският предприемач Георги Гергов бърза да си създаде лоби в новата политическа сила ГЕРБ, която набира все повече сила. Бивш партиен кадър от СДС в Пловдив, в момента Иван Сотиров е близък на ГЕРБ, коментираха местни политици.

"Кандидатурата на Иван Соколов бе обсъждана дълго и внимателно, мисля, че е подходяща фигура, която да представя панаира", коментира Георги Гергов пред БТА. Той подчерта, че не се оттегля от фирмата, а ще работи за изпълнението на инвестицонната програма.

Веска Пищялова и Паулина Търновалийска остават прокуристи в дружеството.

От Министерство на икономиката и енергетиката уточниха, че Георги Гергов няма правомощия по Търговския закон да упълномощава друго лице. От пресцентъра на икономическото ведомство казаха, че са говорили с пловдивския предприемач и той е отрекъл информацията.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?