Почина бившият министър на културата Емма Москова

Почина бившият министър на културата Емма Москова

Почина бившият министър на културата Емма Москова. Това съобщи в профила си във “Фейсбук“ синът ѝ Петър Москов, бивш министър на здравеопазването.

Емма Москова беше министър в правителството на Иван Костов, била е и директор на Националния институт по опазване на паметниците на културата.
През 1956 година започва да учи архитектура във Висшия инженерно-строителен институт ВИСИ, сега Университет по архитектура, строителство и градоустройство (УАСГ), а по-късно история и археология към Софийският университет "Св. Климент Охридски“ (СУ). Специализирала е реставрация в градове като Рим и Париж.

Работила е в Софпроект като проектант и ръководител на група. От 1991 до 1997 г. е директор на Националния институт по опазване на паметниците на културата, като същевременно преподава архитектура и строителство във УАСГ. В периода 1997 – 2001 година е министър на културата в редовното правителство на Иван Костов.

Омъжва се за д-р Стефан Москов – лекар, племенник на социалдемократа д-р Атанас Москов. Има един син - д-р Петър Москов.

Споделяне

Още от България