Почина един от основателите на АС/DC

Един от основателите на AC/DC - Малкълм Йънг, е починал на 64-годишна възраст. Скръбната вест съобщиха членовете на легендарната група в социалните мрежи.

Малкълм Йънг имаше здравословни проблеми от няколко години, а през 2014 г. се оттегли от групата и започна активно лечение.

"С дълбока скръб съобщаваме, че Малкълм Йънг е починал.Той, заедно с Ангъс Йънг, беше основател на AC/DC. С огромна отдаденост той беше двигателят на тази група. Като китарист, текстописец и визионер той беше перфекционист и уникален човек. Той беше добър в това, което прави и го правеше точно както искаше. Лоялността към феновете му беше несравнима", се казва в съобщението. 

"Като негов брат ми е трудно да опиша с думи какво значеше за мен той в моя живот, връзката, която имахме, беше специална и уникална.


Оставя зад себе си огромно наследство, което ще живее завинаги. Малкълм, добра работа", заяви неговият брат Ангъс.

Малкълм Йънг е роден на 6 януари 1953 в Глазгоу. През 1963- семейството му се мести от Шотландия в Австралия. Още като ученик се научава да свири на китара, като друг от братята му - Джордж Йънг му дава някои от уроците. Малкълм напуска училище още 15-годишен и сформира своите първи групи, но без особен успех.

През 1973-а, заедно с Ангъс Йънг, сформират AC/DC, като я наричат на надпис върху шевната машина на сестра им. 

Споделяне

Още от Общество

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?