Почина икономистът Владимир Каролев

Той изпадна в кома след падане в Пирин

Почина икономистът Владимир Каролев

Икономистът Владимир Каролев почина тази нощ около 1 часа след близо шест месеца в кома, съобщиха от болница "Токуда".

Той издъхна на 60-годишна възраст, вследствие на травмите от тежкото си падане в Пирин преди пет месеца.

В началото на септември Каролев беше преместен от "Пирогов" в "Токуда" по искане на семейството му. Икономистът реагираше на външни дразнители, но състоянието му изискваше поддържащи грижи и възстановителни процедури.

Владимир Каролев пострада в планината при спускане със сплитборд в началото на май. Той беше открит в безпомощно състояние от планински спасители.

Първоначално беше приет в болница в Разлог с тежки травми, а после транспортиран в "Пирогов".

В профила си във "Фейсбук" той публикува видео, в което обясняваше намеренията си да се спусне със сплитборд първо от ръх Малка Тодорка, а после и от Вихрен.

Владимир Каролев е български икономист и финансист. Роден е на 31 юли 1961 г. във Варна.

Появява се в обществено-политическото пространство като автор на статии по икономически теми, публикувани в периодичния печат.

През 2001 г. става активен участник в предизборната кампания на НДСВ, а две години по-късно е избран за общински съветник в София с листата на НДСВ. Преизбиран е и през 2007 и 2011 г.

През есента на 2011 г. Владимир Каролев беше кандидат за кмет за София, издигнат от НДСВ, а през ноември същата година подава оставка като общински съветник с цел фокусиране върху професионалната си кариера.

Поднасяме съболезнования на семейството и близките му.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

Колко време давате на новия парламент?