Почиваме по четири дни за 3 март, 24 май, Съединението и Независимостта

Правителството размести почивните дни за четири от празниците на страната, които тази година се падат близо до уикендите. Така за 3 март, 24 май, Деня на Съединението и Деня на независимостта ще се почива по четири дни, като един от тях ще се отработва.

Другата седмица ще се почива на 3,4, 5 и 6 март, като 4-ти ще се отработва на 12 март, събота. В края на май ще почиваме на 21,22,23 и 24 май, като понеделникът 23-ти ще се отработи на 28 май, събота.

Два пъти по четири дни ще се почива през септември и в две от съботите на месеца ще се отработва. За Деня на Съединението се събират 3, 4, 5 и празника 6 септември, а за Деня на независимостта - 22, 23, 24 и 25. Работните съботи ще бъдат на 10 и на 17 септември.

От правителствената информационна служба съобщиха, че целта е по-ефективното използване на работното време и групирането на почивните дни, за да се осигури пълноценна почивка на гражданите. Разместването няма да наруши трудовия процес, тъй като фирмите и ведомствата имат възможността своевременно да организират работата си, смятат на "Дондуков"1.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?