Подозренията за ебола в Германия се оказаха неоснователни

Жената, проявила подобни на ебола симптоми в Германия, всъщност страда от малария, предаде Франс прес. Пациентката е от Западна Африка и беше приета за изследвания в берлинска клиника по подозрения, че може да е заразена от ебола.

"Подозренията за ебола в Берлин не са потвърдени", съобщиха от болница "Шарите", най-голямото здравно заведение в германската столица. 30-годишната пациентка, получила пристъп на болестта си на трудова борса в Берлин, всъщност страда от малария, съобщава се в изявлението. Още вчера от болницата съобщиха, че клонят към различно обяснение и предположиха, че може да става за обикновен гастроентерит.

Трудовата борса, където жената е проявила симптоми на болестта си, първоначално беше поставена под карантина вчера следобед. Повечето чиновници и търсещи работа бяха освободени достатъчно бързо, но няколко души, които са били в пряк контакт с пациентката, бяха подложени на изследвания в болница.

В Германия бяха отбелязани няколко подозрителни случая след началото на епидемията от хеморагична треска, опустошаваща Западна Африка. При никой от тях не беше установена ебола.

Споделяне

Още от Свят