Подозренията за ебола в Германия се оказаха неоснователни

Жената, проявила подобни на ебола симптоми в Германия, всъщност страда от малария, предаде Франс прес. Пациентката е от Западна Африка и беше приета за изследвания в берлинска клиника по подозрения, че може да е заразена от ебола.

"Подозренията за ебола в Берлин не са потвърдени", съобщиха от болница "Шарите", най-голямото здравно заведение в германската столица. 30-годишната пациентка, получила пристъп на болестта си на трудова борса в Берлин, всъщност страда от малария, съобщава се в изявлението. Още вчера от болницата съобщиха, че клонят към различно обяснение и предположиха, че може да става за обикновен гастроентерит.

Трудовата борса, където жената е проявила симптоми на болестта си, първоначално беше поставена под карантина вчера следобед. Повечето чиновници и търсещи работа бяха освободени достатъчно бързо, но няколко души, които са били в пряк контакт с пациентката, бяха подложени на изследвания в болница.

В Германия бяха отбелязани няколко подозрителни случая след началото на епидемията от хеморагична треска, опустошаваща Западна Африка. При никой от тях не беше установена ебола.

Споделяне
Още от Свят

Как оценявате кризисните икономически мерки на правителството?