Подсъдимата за убийството на малката Александра от Поморие осъдена доживот и на втора инстанция

Атанаска Георгиева. Снимка: БГНЕС

Бургаският апелативен съд потвърди доживотната присъда на Атанаска Георгиева, подсъдима за жестокото убийство на 8-годишната Александра Тодорова от Поморие. Тя ще изтърпява наказанието си при първоначален специален режим.

Прокуратурата поиска на 39-годишната жена да бъде наложено най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна, но бургаските магистрати приеха това като нецелесъобразно.

Апелативният съд в Бургас обаче увеличи размера на обезщетението, което Георгиева трябва да плати на родителите на малката Алекс – вместо по 130 000 лева, по 180 000 лева на всеки от двамата граждански ищци.

Както и по време на разглеждането на делото на първа инстанция, подсъдимата и сега не призна вината си, демонстрирайки хладнокръвие в съдебната зала. Основната теза на защитата ѝ бе, че тя е нямала мотив да извърши тежкото престъпление.

8-годишната Александра изчезна на 10 април 2014 г. Първоначално се смяташе, че детето е било отвлечено, макар че от МВР не даваха никаква информация по случая. 24 часа по-късно обаче разследващите откриха трупа на момиченцето в дома на Атанаска Георгиева, установявайки, че то е било удушено още в деня на изчезването си.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?