Погребаха Светлана Гебрева

Стотици се поклониха днес пред паметта на 36 годишната Светлана Гебрева, бивш зам. директор на Дирекцията за национален строителен контрол.

Гебрева почина във вторник от тежко заболяване, пет месеца след като беше заляна с киселина. Нейната имунна система не издържа след серията операции, кръвопреливания, лекарства, казват лекарите. Светлана Гебрева остави син на 11 години и съпруг.

Колегите ѝ я определиха като магнетична личност, роден водач, като човек с огромна работоспособност. Те изразиха в прощалното си слово надежда за справедливо възмездие за подлостта, извършената спрямо Светлана. По случая с нападението над нея, в ареста остава обвиненият Петьо Петков. Неговият адвокат отказал коментар за пресата дали ще настъпи промяна в разследването и обвинението след смъртта на Гебрева. Поръчителят на покушението засега остава неизвестен.

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Костадин Паскалев и столичният кмет Стефан Софиянски сведоха днес глави пред паметта на починалата.

Името на Светлана Гебрева нашумя след 1998 година, когато тя ръководи акции за събаряне на незаконни строежи по Околовръстното шосе в София и в курортите Боровец, Пампорово, Слънчев бряг и Несебър. Според добре информирани, тя е проверявала и незаконните строежи върху земите на Рилския манастир.

Споделяне

Още от България