Полицай беше убит при акция срещу наркодилъри във Франция

Полицай беше убит при акция срещу наркодилъри във Франция

Полицай е застрелян всряда по време на операция срещу наркодилъри във френския град Авиньон, съобщи премиерът Жан Кастекс, цитиран от ДПА.

"Ще бъде направено всичко, за да не остане безнаказан този отвратителен акт", написа той в Туитър.

Според местни медии полицаят бил застрелян, когато той и негови колеги проверявали известно сборище на наркодилъри. Убиецът избягал със скутер.

Вътрешният министър Жерал Дарманин заяви, че няколко полицаи били простреляни по време на операцията и нарече убития служител на реда "герой".

Насилието срещу полицаите е често явление във Франция, отбелязва агенцията. Само преди две седмици полицейска служителка беше убита с нож от тунизиец пред полицейски участък в Рамбуйе, близо до Париж.

Френското правителство иска да предостави по-голяма защита на служителите на реда в страната с нов закон за сигурността, който беше посрещнат с големи протести.

Критиците на законопроекта се опасяват, че той ще доведе до ограничаване на свободата на печата, тъй като предвижда големи глоби и присъди затвор за хора, които публикуват в интернет снимки на полицаи, на които ясно се виждат лицата им, и съобщават техните имена и адреси.

Споделяне

Още от Европа

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?