Полицаи пребиха семейство, объркали адреса

Четирима цивилни полицаи са пребили семейство от Кърджали, след като объркали адреса и нахлули в дома на Айсел и Сабахатин Мустафови. Служителите на реда били пратени на операция за сводничество и проституция.

"Нахлуха и без да се представят, проснаха мъжа ми на земята, като насочиха пистолет в главата му, не знаехме кои са, помислихме, че са престъпници, стресът беше ужасен, още треперя", разказа Айсел Мустафова, цитирана от Дарик радио в понеделник.

По думите ѝ дъщеря ѝ дошла да види какво става, след като чула шум, но полицаите ударили и нея като я свалили на земята. Айсел Мустафова също била просната на пода, докато се опитвала да се обади на полицията и на съседите.

Цивилните полицаи се представили едва след като съседите се намесили. Асел Мустафова разказа, че полицаите сцепили главата на дъщеря ѝ, като я блъснали с вратата. Сцената се разиграла пред очите на племенника на Мустафова, който бил дошъл на гости от Турция.

Едва когато комшийката на семейство Мустафови реагирала на повикванията, мъжете се представили, казвайки, че това е акция на полицията.

Парадоксалното в случая не е обърканият адрес, тъй като това се превръща в редовен навик на полицията при провеждането на акции, а фактът, че семейството е работело в МВР. Айсел Мустафова е работила в паспортната служба в Кърджали, а съпругът ѝ Сабахатин е бил полицай.

Вътрешният министър Цветан Цветанов каза, че е запознат със случая и е назначена проверка за това дали е имало превишаване на правата от страна на служителите на МВР.

Той се извини на семейството и обеща по-късно през деня да им се обади лично, за да им обясни, че е разпоредена проверка по случая.

По думите на Мустафова, след дълги настоявания двама от четиримата полицаи са се представили. Това били Георги Георгиев и Красимир Спиров.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?